Көбі біле бермейтін қазақша тағам атаулары
Қазақ тілінің қолдану аясын кеңейтудің бір жолы – қазақша қызмет ұсынуды, соның ішінде қазақ тіліндегі мәзірді талап ету. Қазақ тілінде көбі біле бермейтін тағам атауларын ұсынамыз.
Ақлақ – қой сүтінен жасалған, ірімшікке сары май қосылған тағам.
Меңіреу – қой сүтінен жасайтын дәмді қатық түрі.
Шұжық – етті ішекке салып жасайтын дәмді тағам.
Сүр – қысқы соғымнан қалған ет.
Қарта – жылқының ішегі, кәделі тағам.
Жал – жылқының жалының майы.
Жая – малдың жаясының еті, кәделі тағам.
Ақсорпа – соғым сүйектерін қайта қайнатқанда шығатын сорпа.
Күлше – табада пісірілетін нан.
Шалап – айранға су қосылған сусын.
Майсөк – майға бөктірген сөк.
Мипалау – мал миынан жасалатын тағам.
Ақтүймеш – қауын қағы мен талқанды келіге салып түйіп жасаған тағам.
stan.kz