Зиянды тағамды дәмді әрі пайдалы етудің әдісі табылды
Егер сіз кез келген өнімді толығымен пайдалы дәнді ұннан жасауға тырыссаңыз, қамыр жабыспайды, осылайша, нашар піседі. Аспазшы блогер Нурия Дианова калорияны азайту үшін ингредиенттерді қалай пайдалану керектігін айтты, деп хабарлайды Stan.kz РИА Новостиге сілтеме жасап.
Тағамды пайдалы ету мақсатында оның дәмі де жоғалуы мүмкін. Зиянды өнімдерді толықтай ауыстыру мүмкін емес. Мысалы, егер сіз кез келген өнімді толығымен пайдалы дәнді ұннан жасауға тырыссаңыз, қамыр жабыспайды, осылайша, нашар піседі. Бірақ егер сіз ингредиенттердің төрттен бір бөлігін немесе жартысын ауыстырсаңыз, зиянды тағамды пайдалы және дәмді ете аласыз, дейді Нурия Дианова.
Мысалы, "Наполеон" тортының калориясын кремі есебінен азайтуға болады. Шайқалған майдың орнына қаймақ немесе желатин қосылған сүзбе қолданыңыз. Шарлоткада сіз қанттың жартысын құрма пастасымен немесе бананмен алмастыра аласыз - онда қант, талшық және калий бар. Бидай ұнына кебек қосуға болады, сонда оның дәмі жоғалмайды, пайдасы артажы", – дейді Нурия Дианова.
Бірақ үйдегі бургерлер немесе, мысалы, шаурма пайдалы болады, бірақ дәмді емес және ингредиенттерді толығымен ауыстырады, дейді аспаздық блогер.
Ақ нанды тұтас дәндермен алмастыруға болады, ішіне майонездің орнына емес, йогурт соусын қосуға болады. Котлетті қолдан жасауға немесе тауық етінен бургер жасауға болады. Ал шаурмаға көбірек көкөністер қосуға болады, лавашта ашытқы болмағандықтан, наннан бас тартуға тура келетін адамдар пайдалана алады", – дейді Нурия Дианова.
https://sn.kz/