Тойға барғанда қандай тағамдарды жеуге болады? Дәрігер кеңес берді
Невролог және нутрициолог Ұлжалғас Сманова өзінің инстаграм парақшасында тойға барғанда жеуге болатын тағамдарды атады, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі.
Ұлжалғас Сманова тойға барғанда мына тағамдарды жеуге кеңес берді
Ет. Қазақтың ұлттық ет тағамының адам ағзасына пайдасы өте зор. Адамға күніне 60-80 грамм ақуыз тұтыну қажет;
Қой, сиыр және жылқы етінің сорпасы;
Құйрық-бауыр және қазы. Қойдың майында да, жылқының етінде де холестерин өте аз;
Жеміс-жидектер және көкөністерде дәрумендер көп. Дәрумендер біздің ағзамызға өте қажет. Жеміс-жидектерді күнделікті өз мөлшерінде тұтынсақ, денсаулығымызға да едәуір пайдасы болады;
Майонез, кетчуп қосылмаған салаттар.
Фото: Ашық дереккөзден алынды