Толқын Tolqyn.kz ақпараттық агенттігі
» » Шиенің жапырағы да шипа

Шиенің жапырағы да шипа

Жақын күндерде шие піседі. Емдік қасиеті ежелден белгілі оны халықтық медицинада тәбетті ашып, ас қорыту жүйесінің жұмысын жақсартуға қолданады. Ол қабынуды басып, зақымдан­ған органдар жұмысын қалыпқа келтіруге септігін тигізеді. Шие сөлі артық салмақты адамдардың қан қысымы мен тыныс алуын­ реттейді. Биологтердың мәлімет­теріне қарағанда, шие шырыны немесе тосабы зәр шығару жүйесінің жұмысын да реттейді.Ем үшін шиенің жемісін ғана емес, жапырағын да пайдалануға болады екен. Ал пісіп тұрған жемістерінің сабақтарын қуық қабын­ған­да, бүйрекке тас байлан­ған­да, іш өткенде, шемен ауруына пайдаланады. Ол үшін ұнтақталған шие жемістері сабақ­тарының­ 10 грамын 1 стакан суға салып 10 минут қайнатады да, 1 ас қасықтан 3 рет ішеді.
zamana.kz
16 желтоқсан 2019 ж. 4 656 0