Құрма несімен пайдалы?
Құрманың денсаулыққа пайдасы көп. Бұл ерекше құнды өнім, өйткені оның құрамында ағзаның қалыпты жұмыс істеуі үшін қажетті және өсімдік тектес өнімдерде кездеспейтін заттар бар.
Құрма энергияны, ағзадағы темір құрамын арттырып, ас қорытуды жақсартады. Сонымен қатар қабынуға және қатерлі ісікке қарсы қасиеттерге ие. Сонымен қатар құрамында әртүрлі қоректік заттар мен талшықтар және антиоксиданттар бар.
Бұл кептірілген жемісте мидың жұмыс істеуінде маңызды рөл атқаратын фосфор мен тістерді кариестен қорғау үшін қажетті элемент – хлор бар.
Піскен құрманың құрамында А, С, В1, В2 дәрумендері және ниацин кездеседі. Сонымен қатар құрма натрий, магний және кальцийдің тамаша көзі болып табылады.
Құрма – темірдің ең бай көзі. 100 грамм жеміс минералды күнделікті тұтынудың шамамен 10% құрайды. Сондықтан олар анемияның алдын алу және емдеу үшін қолданылуы керек.
Жеміс ақуызға бай, ол денені сергек ұстауға және бұлшықеттеріңізді күшейтуге көмектеседі. Көптеген кәсіби спортшылар бұлшықеттерді ақуыздың оңтайлы деңгейімен қамтамасыз ету үшін күніне бірнеше кептірілген жемісті пайдаланады.
Құрма селен, марганец, мыс және магнийге бай, олар сүйек денсаулығын сақтауға, оның құрылымын нығайтуға және остеопороз сияқты жағдайлардың алдын алуға көмектеседі. Іш қатудан зардап шегетін адамдар міндетті түрде күнделікті рационына құрманы қосуы керек. Өйткені олар ас қорытуды қалыпқа келтіреді және ішек транзитін жақсартады. Мұның бәрі олардың құрамында талшықтың көп мөлшерінің арқасында.
Сонымен қатар құрма тоқ ішек қатерлі ісігінің қаупін азайтады. С және D витаминдері терінің серпімділігін арттырады және оның жұмсақтығы мен тегістігін сақтайды. Құрманы дерматологиялық проблемалары бар барлық адам тұтынуы керек.
Жемісте сондай-ақ магний көп, ол жүрек бұлшықеті мен қан тамырларын босаңсыту арқылы қан қысымын реттеуге көмектеседі. Сонымен қатар кептірілген жемістер бүкіл жүрек-тамыр жүйесінің денсаулығына пайдалы минералды калийге бай.
massaget.kz