Маман күзде иммунитетті көтеретін өнімдер түрін атады
Дәрігер, эндокринолог-диетолог Сайына Гоголева күзде иммунитетті жақсартатын өнімдерді атады. Бұл туралы Stan.kz ақпарат агенттігі life.ru порталына сілтеме жасап.
Маман С дәруменіне бай тағамдарды жеуге кеңес берді. Оларға цитрус жемістері, қырыққабат, болгар бұрышы, анар, алма жатады. Оның айтуынша, С витамині иммундық жүйенің негізгі стимуляторы, сонымен қатар өте тиімді антиоксидант болып табылады.
"Антиоксиданттар денеден бос радикалдарды кетіруге, оларды оттегімен қанықтыру арқылы тіндердегі тотығу стрессімен күресуге көмектеседі", - деді ол.
Гоголева сонымен қатар майда еритін А, Е және К витаминдеріне бай тағамдардың маңыздылығын атап өтті. Оған асқабақ, қызыл балық және жаңғақтарды жеуге кеңес берді. Диетолог оларды тұтыну иммундық жүйенің жасушалық мембраналарын күшейтетінін түсіндірді.
Дәрігер сонымен қатар күзде ағзаға D дәрумені қажет екенін алға тартты. Айтуынша сүт өнімдерінде, теңіз балықтарында, жұмыртқаларда және саңырауқұлақтарда D дәрумені көп кездеседі.
Маман табиғи бактерицидтік және вирусқа қарсы әсері бар өнімдер, соның ішінде пияз, сарымсақ және имбирь күзде пайдалы болатынын алға тартты.
Фото: el.kz