Мамырда жеміс жеу не үшін қауіпті?

Көктемде жеміс-жидектің түр-түрі пайда болады. Бірақ оларды пісетін маусым басталмай жатып жеу қауіпті.
"Ерте піскен жемістрден уланудан абай болу керек. Бұл олардағы пестицидтер мен нитраттардың рұқсат етілген мөлшерінен асып кетуіне байланысты болуы мүмкін. Кейбір өндірушілер тыңайтқыштарындағы нитраттардың рұқсат етілген деңгейден көп қолдануы мүмкін. Олар мұны әдемі көрінуі үшін және тез пісуі үшін жасайды", - дейді Абай облысының тамақтану объектілерін бақылау және қадағалау бөлімінің басшысы Әйгерім Мұсатаева.
Кейбір сатушылар жеміс қайда өскені және тыңайтқыш қолданылғанын не қолданылмағанынан да бейхабар болады.